Opvanglocatie Zoutkamp Sluit op 1 Maart

Foto: ANP

De gemeente Zoutkamp heeft laten weten dat de opvanglocatie in Zoutkamp, die bedoeld is om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten, op 1 maart zal sluiten. Tegenover de Willem Lodewijk van Nassaukazerne was een tijdelijke noodopvanglocatie voor asielzoekers gebouwd, waar vijf- tot zevenhonderd opvangplekken beschikbaar waren.

Het nieuwe complex was bedoeld om de druk op het overbelaste aanmeldcentrum in Ter Apel te verlichten, zodat daar geen mensen buiten hoefden te slapen. Toen de opvanglocatie werd opgezet heeft de gemeente duidelijk laten weten dat het om een tijdelijke oplossing ging en maximaal zes maanden zou duren.

Op 28 februari vertrekken de laatste bewoners uit de opvanglocatie. Het terrein, wat van Defensie is, wordt dan weer afgebroken en in originele staat gebracht. Dat duurt vier weken. Na het sluiten van de opvanglocatie moeten de asielzoekers hun heil zoeken bij andere panden in de omgeving. De gemeente heeft ook geen verzoek van het Centraal orgaan opvang Asielzoeker (COA) gehad om de opvang te verlengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Press ESC to close