Johan Willem Frisokazerne in Assen blijft open, ondanks verkleining

© RTV Drenthe / Margriet Benak

Assen – Staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) heeft vandaag bekendgemaakt dat de met sluiting bedreigde Johan Willem Frisokazerne in Assen toch open blijft, hoewel het kazerneterrein flink zal worden verkleind. De kazerne zal als thuisbasis dienen voor het 13 Infanteriebataljon van de luchtmobiele brigade en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

Volgens De Telegraaf zal een deel van de gebouwen worden afgestoten en zal Defensie 75 miljoen euro steken in de renovatie van de overgebleven gebouwen. De afdeling van de Koninklijke Militaire School zal naar Havelte verhuizen, waar de Johannes Postkazerne voor 250 miljoen euro zal worden gerenoveerd.

Om te compenseren voor het verlies van banen in Havelte, zal er een ‘rijkshub’ in Assen worden opgezet. Dit rijkskantoor bij het station zal werk bieden aan ambtenaren van verschillende ministeries. Daarnaast zullen andere rijksdiensten in Drenthe worden uitgebreid.

Er was al een jaar verzet tegen de geplande sluiting van de kazerne in Assen, en er was ook weerstand binnen het kabinet. CDA en CU vreesden fors banenverlies. In de kazerne werken momenteel ongeveer duizend militairen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Press ESC to close