Toneelvereniging Opny Foriene vierde succesvolle première met “Een baby om te stelen”

Foto: Anne Westerhof

Zaterdagavond vond in het dorpshuis De Mande in Haule de première plaats van het toneelstuk “Een baby om te stelen” geschreven door Bernd Gombold. Dit stuk, opgevoerd door de lokale toneelvereniging Opny Foriene, bestond uit drie bedrijven en was goed voor vele lachwekkende scènes. De regie was in handen van Jannie Boonstra.

Het verhaal draait om de echtgenote van burgemeester van een kleine stad, die na een verblijf in een kuuroord terugkeert naar huis. Vanaf het station neemt ze per ongeluk een verkeerde tas mee, die blijkt te bevatten wat de commissaris van politie als een gekidnapte baby aanduidt. Voor de burgemeester staat het als een paal boven water dat er meer achter het verhaal zit, maar de commissaris verzet zich tegen zijn versie van het verhaal.

Gevolg is een grootscheepse zoekactie, terwijl de landloper, de moeder van de burgemeester, de secretaresse, de gemeentewerker en de bemoeizuchtige buurvrouw proberen om het gehuil van de baby te verklaren. Uiteindelijk wordt de mysterieuze kwestie opgelost, waarna Willy Bosma, een van de trouwste leden van de toneelvereniging, als erelid werd benoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Press ESC to close