Openbaar Ministerie Eist 8 Jaar Cel & TBS voor Iraniër die landgenoot neerstak in Leeuwarden

Foto: © AS Media

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een Iraniër die een landgenoot heeft neergestoken op het Stationsplein in Leeuwarden. De gebeurtenis vond plaats op 19 juni 2020, en het 65-jarige slachtoffer werd midden op de dag 22 keer gestoken. Gelukkig overleefde het slachtoffer ternauwernood, maar kreeg wel ernstige verwondingen aan zijn hoofd, borst en arm.

Volgens het slachtoffer was de verdachte bezig met een opdracht van de Iraanse regering. De Leeuwarder van 65 jaar woont al sinds 1985 in Nederland en was vroeger de voorzitter van de Koerdische Democratische Partij Iran (KPDI). Deze partij is echter verboden in Iran.

In 2021 werd de verdachte door de rechtbank al veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. Daar was de verdachte echter niet mee akkoord gegaan en verzocht om een beroep tegen de veroordeling. Nu eist het Openbaar Ministerie 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De verdediging vindt dat de verdachte ontoerekeningsvatbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Press ESC to close